Nieuws

Pastinaak- wortel en rode bietenchips van John John

Pastinaak- wortel en rode bietenchips van John John Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 3 reacties

In Frischeparadies in Berlijn verkopen ze pastinaak- wortel en rodebietenchips van het merk John John. Van dat merk had ik nog nooit gehoord. Ik had al wel eerder honing pastinaakchips van Gijs geproefd. Dat was niet zo’n succes, de smaak vond ik zoet met zoet. Pastinaak heeft van zichzelf al een zoete smaak maar bij chips wil je ook gewoon wat zouts proeven. Toch kon ik deze zak chips natuurlijk niet laten liggen. (meer…)

Wilde pastinaak

Wilde pastinaak Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 4 reacties

Van Edwin Florès van Casa Foresta hoorde ik dat hij regelmatig wilde pastinaak oogst. Eerlijk gezegd was dit compleet nieuw voor mij. Ik dacht dat pastinaak altijd van een akker kwam. Edwin wilde mij wel een keer laten zien hoe en waar je wilde pastinaak kunt vinden en oogsten. Een afspraak was snel gemaakt. Op naar Elst, het hoofdkwartier van Casa Foresta voor een miniworkshop wilde pastinaak oogsten. (meer…)

Pastinaak van Albert Heijn

Pastinaak van Albert Heijn Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 38 reacties

Rondom ‘vergeten groenten’ is er veel geklaag. Je kent het wel…straks is er alleen nog maar… te krijgen of eten we alleen nog maar…. Het is allang niet meer alleen maar kommer en kwel. De pastinaak op de foto heb ik gewoon bij Albert Heijn gekocht. Hij lag er mooi bij en is stevig en vers. Hij komt uit België en dat is ook nog lekker dichtbij. Als iedereen nu ook pastinaak zou kopen bij Albert Heijn dan blijven ze misschien ook in het assortiment! (meer…)

Honing- Pastinaakchips van Gijs

Honing pastinaakchips van Gijs Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 3 reacties

Van Robert Jan Verkade van webbureau Eend kreeg ik als verrassing een zak pastinaakchips van Gijs. Gijs is een Nederlands merk die boeren niet behandelt als anonieme grondstofleveranciers maar de boeren in het zonnetje zet. Een mooi initiatief. Op de zak staat een foto van Marinus van de Weerd uit Tollebeek in de Noordoostpolder in Flevoland. (meer…)

Foto’s van pastinaken zoeken op het internet

Bos verse pastinaken Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 4 reacties

Als ik net begin met een nieuwe website dan kom ik eigenlijk van alles te kort: goede achtergrondinformatie, mooie artikelen, unieke producten, lekkere recepten maar vooral foto’s! Vaak start je met een site voordat het seizoen begonnen is. Het komt ook voor dat je een groente- of fruitsoort wel kunt kopen maar dat iemand anders gewoon een mooier exemplaar heeft of er veel mooier foto’s van kan maken dan ik ooit zal maken. (meer…)

Over deze site

Pastinaak.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Pastinaak.nl alles over het doel van deze site.