Honing- Pastinaakchips van Gijs

5 februari 2011

Honing pastinaakchips van Gijs Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Van Robert Jan Verkade van webbureau Eend kreeg ik als verrassing een zak pastinaakchips van Gijs. Gijs is een Nederlands merk die boeren niet behandelt als anonieme grondstofleveranciers maar de boeren in het zonnetje zet. Een mooi initiatief. Op de zak staat een foto van Marinus van de Weerd uit Tollebeek in de Noordoostpolder in Flevoland.

Op het pak staat ook een kort verhaal over deze boer. Zijn ouders vestigden zich als eersten in ‘het nieuwe land’ van de Noordoostpolder. Het telen van pastinaak heeft Marinus zich blijkbaar zelf geleerd en hij is gek op pastinaak. Mooi zo, dat hoor ik graag.

De chips van pastinaak is gebakken in zonnebloemolie. Als smaakmaker is er honing en zwarte peper toegevoegd. Wat mij betreft is de smaak vooral zoet. Pastinaak is van zichzelf al zoet. Je proeft zeker pastinaak en het anijsachtige in de chips. Wat eigenlijk vooral mist is ‘pit’. Chips is toch vooral lekker als er ook een zoutje aan zit. Dat mis je nu. Door aan een zoete groente ook nog eens honing toe te voegen krijg je zoet met zoet. Dat is gewoon echt te zoet naar mijn smaak.

Mijn suggestie zou zijn om er echt wat zout aan toe te voegen en niet alleen honing met wat peper. Misschien kan de honing zelfs wel weg. Pastinaak is zoet genoeg van zichzelf en honing is dus geen geschikte aanvulling.

Dit product kan misschien beter maar het initiatief van Gijs is zeker sympathiek. Meer weten? Kijk op de site van Gijs.

Reacties

  1. Robert Jan 24 maart 2011 15:51 uur

    Ik had natuurlijk twee zakjes gekocht en er slechts ééntje aan jou gegeven. Ik deel je mening over het product. Het mist iets en is nu een beetje aan de laffe kant voor een zoutje. Maar goed, smaken verschillen en het was zeker het proberen waard.

  2. Tinka 28 september 2011 17:28 uur

    Hallo Okke, wat een leuke website, ik heb hem net ontdekt toen ik iets zocht om met kweepeer te doen. Ik ben ook gek op pastinaak en ben al een tijdje op zoek naar een recept om zelf pastinaakchips te maken. Weet jij misschien een goed recept?

  3. Okke Amerongen 28 september 2011 20:15 uur

    Hallo Tinka, Ik heb zelf geen recept voor pastinaakchips. Ik zou gewoon experimenteren met de optimale dikte en temperatuur van de frituur. Veel succes!

Over deze site

Pastinaak.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Pastinaak.nl alles over het doel van deze site.