Pastinaak- wortel en rode bietenchips van John John

24 januari 2012

Pastinaak- wortel en rode bietenchips van John John Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

In Frischeparadies in Berlijn verkopen ze pastinaak- wortel en rodebietenchips van het merk John John. Van dat merk had ik nog nooit gehoord. Ik had al wel eerder honing pastinaakchips van Gijs geproefd. Dat was niet zo’n succes, de smaak vond ik zoet met zoet. Pastinaak heeft van zichzelf al een zoete smaak maar bij chips wil je ook gewoon wat zouts proeven. Toch kon ik deze zak chips natuurlijk niet laten liggen.

De chips is vrij stevig gebakken. Sommige stukken hadden wel wat minder hard gebakken mogen worden! Het is mooi dat je de hele stukken pastinaak ziet waar je duidelijk de doorsnede van de pastinaak met een kern binnenin ziet. De smaak is veel beter dan de chips van Gijs. Er is flink zout gebruikt in plaats van honing. Misschien niet gezond maar wel lekker! Chips eet je tenslotte alleen maar omdat het lekker is toch?

In deze zak zit behalve pastinaakchips ook wortelchips en rode bietenchips. De wortelchips is weinig bijzonder. Het heeft gewoon niet zo veel smaak. De pastinaakchips is lekker. Knapperig, zoutig maar ook nog met de zoete smaak van pastinaak. De winnaar is wat mij betreft toch de rode bietenchips. Die heeft een lekkere stevige bietensmaak met het zoute van chips. Erg lekker!

Meer informatie is te vinden op de website van John John (Duitstalig).

Reacties

 1. Lydeke 8 januari 2013 17:35 uur

  Hallo Okke,

  Via een andere weg werd ik geattendeerd op de John & John groentechips. Maar op de website aangekomen (in het Engels tegenwoordig, dus dat scheelt) kan ik nergens verkoopadressen van dat merk vinden. Jij kennelijk wel! enig idee of ze in Nl. een verkoopadres hebben?
  Bij voorbaat dank voor je reactie,
  hartelijke groet,
  Lydeke Maas

 2. Okke Amerongen 13 januari 2013 12:39 uur

  Hallo Lydeke, Ik heb deze chips in Duitsland gekocht en het merk John & John heb ik hier nog niet gezien. Bij Albert Heijn verkopen ze tegenwoordig ook groetenchips van pastinaak, wortel en bietjes. Dat is misschien een mooi alternatief.

 3. marianne 19 december 2013 19:01 uur

  Hallo Okke,

  Ik heb groente chips bij de lidl gekocht.
  Selction De Luxe Exclusief.
  Pasinaak, zoete aardappel, rode biet en wortel gekruid met zeezout.

  groetjes marianne

Over deze site

Pastinaak.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Pastinaak.nl alles over het doel van deze site.