Gepaneerde, gebakken pastinaak

Gebakken gepaneerde pastinaak Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 32 reacties

Voorbereidingstijd:
20 minuten
Kooktijd:
10 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten:

  • 4 grote pastinaken
  • bloem
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Lang en uitgebreid koken is mooi maar vaak heb je er gewoon geen tijd voor. Geen probleem, dit recept is snel makkelijk én super lekker! Door de pastinaak te paneren en te bakken krijg je een lekker krokant laagje. De zoete smaak van pastinaak combineer je zo met het lekker knapperige zoute paneer.

Breng een pan water aan de kook. Schil de pastinaken en snijd ze in de lengte in dunne plakken van gelijke dikte. Kook de plakken 10 minuten. Laat de plakken uitlekken. Haal ze door de olijfolie en daarna door bloem met peper en zout.

Zet een koekenpan op met flink wat olijfolie. Bak de gepaneerde plakken pastinaak als de olijfolie op temperatuur is. De pastinaak is goed als ze mooi goudbruin zijn. Serveer ze als snack of als bijgerecht. Eet smakelijk!

Dit lekkere gerecht en deze mooie foto is gemaakt door: Tifotter

Reacties

  1. hennie 22 september 2011 18:13 uur

    Hoi,groot succes! Ik dacht eerst dit wordt niks,dit lusten ze niet.Maar mijn jongens(12 en 14) vonden t heerlijk en vochten bijna om t laatste stukje.zelf bijna niks gehad.
    Bedankt hennie

  2. Okke Amerongen 23 september 2011 15:34 uur

    Mooi om te horen Hennie, Kinderen die vechten om een groente. Dat hoor je niet vaak! Leuk 🙂

  3. Fransje de Jongh 14 oktober 2011 12:36 uur

    Super lekker en leuk. Ik bak ze echter wel in ‘kokosolie extra vierge’.
    Zou je eigenlijk alles in moeten bakken want kokosolie heeft geen verzurende werking op het lichaam.
    De smaak is super met de pastinaken.
    Het proberen waard en gezond!

  4. Okke Amerongen 16 oktober 2011 07:39 uur

    Hallo Fransje, Ik heb nog nooit kokosolie gebruikt om te bakken maar wil het zeker wel een keer proberen. Ben benieuwd naar de smaak.

  5. chris 19 oktober 2011 14:10 uur

    Ga het vandaag eens proberen de kids(beide 16 maar kieskeurig) zijn toch niet thuis .
    Als het in de smaak valt zullen ze het ook eens moeten proberen.
    Groetjes

  6. Okke Amerongen 21 oktober 2011 14:16 uur

    Hallo Chris, Ik hoop dat het lekker was en ben benieuwd wat de de kinderen er van vinden. Veel succes!

  7. Carina 29 oktober 2011 13:25 uur

    Allereerst wil ik je complimenteren met je leuke site.
    We hebben gister het recept geprobeerd en het wordt zeker een blijvertje!
    Het is een heerlijke groente.Deze zomer ontdekt in Wales.Wist niet wat Parsnip was en na het gegeten te hebben op zoek gegaan, bleek het pastinaak te zijn…haha,verrassend.
    Groetjes

  8. Okke Amerongen 30 oktober 2011 07:58 uur

    Hallo Carina, Bedankt voor de complimenten. In Engeland is het een heel bekende groente. Ook in Duitsland kom je het vaker tegen. Op vakantie doe je qua eten vaak leuke ontdekkingen 🙂

  9. Ilze 1 november 2011 21:51 uur

    Ik had nog nooit pastinaak gegeten, en de 3 mensen voor wie ik kookte ook niet.
    Wij vonden het een heerlijk recept en gaan vaker pastinaak eten!
    Grt

  10. Okke Amerongen 3 november 2011 16:57 uur

    Hallo Ilze, Leuk om te horen dat de pastinaak lekker was. Er komen nog meer recepten aan dus wie weet binnenkort nog een keer lekker met pastinaak koken!

  11. Esther 13 november 2011 17:09 uur

    Mijn zoontje van 2 weigert vrijwel alle groenten te eten, maar deze variant van pastinaken vond hij heerlijk. Helaas weigerden zijn zussen nog steeds, maar we blijven hem serveren, hopelijk gaan zij ook eens om!

  12. Okke Amerongen 13 november 2011 21:44 uur

    Hallo Esther, Mooi dat in ieder geval je zoontje om is. Eten met kinderen valt niet altijd mee hoor ik om mij heen. Veel succes ermee, de dames krijg je vast ook nog wel om 🙂

  13. Astrid 19 november 2011 16:23 uur

    Wat een heerlijk recept! Wist nooit precies wat je met pastinaak kunt doen, maar ben nu helemaal overtuigd van deze groente.
    We hadden laatst zelfs nog een beetje pannenkoekenbeslag over, hebben daar cajunkruiden doorheen gedaan. Schijfjes pastinaak erdoor gehaald en afgebakken. Heerlijk!

  14. Okke Amerongen 20 november 2011 15:51 uur

    Hallo Astrid,
    Mooi dat het goed bevallen is. Met cajunkruiden heb ik het nog nooit geprobeerd maar het zal vast een lekkere combinatie zijn.

  15. hanne 18 december 2011 11:31 uur

    kun je de pastinaak ook een dag van te voren koken en de volgende dag pas bakken?

  16. Okke Amerongen 18 december 2011 18:28 uur

    Hallo Hanne, Je kunt de pastinaak van te voren koken en in de koelkast bewaren. Je haalt ze dan een van te voren uit de koelkast en bakt ze gewoon lekker op. Veel succes en eet smakelijk!

  17. seemslegov 11 januari 2012 07:21 uur

    Het lijkt me lekker…….
    We gaan het ook eten.

  18. Okke Amerongen 15 januari 2012 22:28 uur

    Hallo Mees, Leuk om te horen, laat zeker even weten of het lekker was!

  19. Inge 28 februari 2012 19:58 uur

    Superlekker! Bedankt!

  20. Okke Amerongen 28 februari 2012 21:29 uur

    Hallo Inge, Graag gedaan, mooi dat het lekker was!

  21. Layla 18 april 2012 17:34 uur

    Heb zojuist de cremesoep en de gefrituurde pastinaken gemaakt, allebei hééérlijk! Echt super! Hele leuke website(s) ook, superbedankt!

  22. Paul Voors (@paulvoors) 16 oktober 2012 19:05 uur

    Ik vind het een lekker gerecht. In ons groente pakket zit regelmatig pastinaak en we weten vaak niet goed wat ermee te maken. Dit is een goede mogelijkheid.
    Maar dat het gerecht ‘snel en makkelijk’ is, heb ik niet zo ervaren. het door de olie en (daarna) door de bloem om dan te bakken vind ik best bewerkelijk

  23. Okke Amerongen 19 oktober 2012 09:02 uur

    Hallo Paul, Er komen veel bezoekers naar mijn site met een groentepakket. In de herfst en winter is pastinaak goed verkrijgbaar en dan komt hij vaak in de tas terecht. Ik krijg regelmatig e-mail met Help, er zit weer pastinaak in mijn groentetas 🙂 De voorbereidings- en kooktijd voor dit recept is samen 30 minuten. Heb je er meer tijd voor nodig of klopt het toch wel? In dat geval kan ik het natuurlijk altijd aanpassen.

  24. Susan 7 november 2012 08:47 uur

    Dag Okke,
    Heerlijk recept voor pastinaak. Zelf heb 5 minuten nodig gehad voor schillen en snijden, dan 10 minuten koken, daarna weer 5 minuten om ze door de bloem te halen en dan nog 5 a 10 minuten in de pan bakken. Dus in totaal 30 minuten klopt voor mij wel. We gaan het zeker nog eens maken!

  25. Okke Amerongen 13 november 2012 21:07 uur

    Hallo Susan, Mooi dat het recept lekker was. Fijn om te horen dat de bereidingstijd klopt. Bedankt!

  26. Gera 23 januari 2013 12:10 uur

    Vandaag ga ik de pastinaak proberen ik ben benieuwd eigenlijk heb ik het nog nooit bereid ,maar we zullen zien.
    Lijkt me wel lekker gepaneerde pastinaak.

  27. fiona 7 februari 2013 09:15 uur

    Hoi,
    kun je het ook met dobbelsteentjes pastinaak doen?

  28. Wilma Oster 12 februari 2013 18:19 uur

    Dag Okke!
    Wat heb ik lekker gegeten dankzij jou!
    Voor het eerst pastinaak gemaakt…
    Zelf heb ik er nog geraspte kaas overgestrooid…. mmmmmmm dankjewel!

  29. Okke Amerongen 23 februari 2013 20:20 uur

    Hallo Fiona, Dat moet ook prima kunnen. De plakken zien er wel wat mooier uit denk ik maar dat is een kwestie van smaak!

  30. Okke Amerongen 23 februari 2013 20:28 uur

    Hallo Wilma, Mooi dat het allemaal lekker was!

  31. Monique 29 januari 2014 13:58 uur

    Hoi, ik dacht ik moet het ook eens een keer proberen, dus heb de groente in huis gehaald en ga het vanavond maken,
    Ben benieuwd. Wij zijn wel mensen die alles willen uitproberen dus we zien wel hoe het uitpakt.
    Dacht eraan om dit als een pasta gerecht te maken met paprika en ui erbij. Denk dat dit ook wel kan.

  32. Debbie Staals 15 december 2014 18:22 uur

    Hoi,

    Na de puree, die ik niet zo lekker vond, vandaag dit recept eens geprobeerd. Helaas bleek ik geen bloem in huis te hebben en het ik het ook maar met pannenkoek beslag gemaakt. Eerst wat shoarmakruiden gebruikt, in de olie, in het beslag en bakken maar. Het was erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar!!!!