Hartige pancakes met pastinaak
Bekijk een grotere versie van deze afbeelding
4 reacties
- Voorbereidingstijd:
- 10 minuten
- Kooktijd:
- 20 minuten
- Aantal personen:
- 2
Ingrediënten:
- 60 gram boter
- 2 eieren
- 250 ml karnemelk
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- zout en peper
- 1 pastinaak
- crème fraîche of mascarpone
Pancakes zijn meestal zoete gerechten overgoten met stroop, honing of een vruchtensaus. Maar hartig zijn pancakes ook heerlijk. Bijvoorbeeld als een lunchgerecht. In dit recept combineer je de warme pancakes met rauwe pastinaak in mascarpone. Een heerlijk hartig gerecht dat ik ontving van Ester Haan, waarvoor dank!
Smelt de helft van de boter, splits de eieren. Klop in een kom de dooiers los met karnemelk, voeg al kloppend het zelfrijzend bakmeel, snufje zout en gesmolten boter toe. Klop de eiwit stijf en voeg dit luchtig toe aan beslag.
Verhit de boter in de pan, doe er een juslepel beslag in en bak deze tot de bovenkant bubbelt en de onderkant bruin is. Omdraaien en bak deze kant ook bruin. Doe dit tot het beslag op is en houdt ondertussen de rest warm tussen 2 borden in.
Schil en rasp ondertussen de pastinaak en meng het met crème fraîche of mascarpone. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Verdeel de pancakes over 2 borden en schep het pastinaak mengsel erboven op. Eet smakelijk!
Meer weten over Ester? Kijk eens op Nougat & Zo, of volg Ester op Twitter.
Reacties
Over deze site
Pastinaak.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Pastinaak.nl alles over het doel van deze site.
Anna Maria 23 mei 2012 13:05 uur
Niet alleen het recept van de pancakes is verrukkelijk, maar ook dat van de mascarpone met de pastinaak ! Ik gebruik mascarpone omdat het een kwalitatief zeer hoog product is. Creme fraiche is waarschijnlijk magerder; voor degenen die aan de lijn denken.
Okke Amerongen 23 mei 2012 15:21 uur
Hallo Anna Maria, Ik ben zelf ook gek op mascarpone 🙂 maar crème fraîche is inderdaad wel wat minder vet. Mooi dat het recept goed bevallen is!
Tietsje 10 oktober 2012 16:44 uur
Kan dit ook koud? Het lijkt me heerlijk, maar als er veel mensen zijn is het lastig met warme gerechten. Dit lijkt me nu iets dat ook koud kan. Heeft iemand dat al geprobeerd?
Okke Amerongen 14 oktober 2012 08:23 uur
Hallo Tietsje, Dit gerecht kun je ook koud eten maar warm lijkt het mij wel lekkerder.