Pastinaakgnocchi

pastinaakgnocchi Bekijk een grotere versie van deze afbeelding Nog geen reacties

Voorbereidingstijd:
30 minuten
Kooktijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

  • 3 of 4 middelgrote kruimige aardappels
  • 2 tot 3 pastinaken
  • zout en peper
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 200 gram bloem type 00
  • gesmolten boter
  • bieslook

Gnocchi zijn heerlijk maar meestal koop je ze kant en klaar of eet je ze in een restaurant. Nergens voor nodig want je kunt ze ook prima zelf maken. De truc is om zo droog mogelijk te werken. Dan hoef je maar weinig bloem toe te voegen. En je moet echt Italiaans bloem voor pasta gebruiken: type 00. Dit meel bevat veel eiwit en gluten om de pasta elastisch te maken. Het is te koop in goede kookwinkels of Italiaanse delicatessenwinkels.

Kook de aardappels ongeveer 20 minuten in de schil. Schil de pastinaken, snijd ze in stukjes en stoom ze ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn. Als de aardappels een beetje afgekoeld zijn trek je de schil eraf. Druk de pastinaak en de aardappel door een fijne zeef tot een mooie puree. Breng op smaak met peper en zout en roer de Parmezaanse kaas erdoor.

Rolletjes deeg voor gnocchi Bekijk een grotere versie van deze afbeelding Zeef het bloem erdoor en kneed het geheel tot een deeg dat niet meer kleeft. Bestuif een aanrechtblad met bloem en maak rolletjes deeg. Druk met een vork een mooi patroon in de rollen. Snijd nu van de rolletjes stukjes in gelijke grootte. Breng een flinke pan water aan de kook en kook de gnocchi tot ze boven komt drijven. Dit duurt maar 2 minuten. Smelt de boter en haal daar de gnocchi nog even door. Leg de gnocchi op de borden en bestrooi met gesneden bieslook.

Pastinaakgnocchi aangebakken Bekijk een grotere versie van deze afbeelding Bovenstaande recept is de traditionele versie van gnocchi, hoewel pastinaak natuurlijk ook traditioneel niet in gnocchi hoort. Italianen zullen er een rolberoerte van krijgen maar het is dus ook heel lekker om de gnocchi nog even op te bakken in de boter. Dan zijn ze zacht van binnen met een krokante buitenkant. Je bestrooit deze gnocchi ook gewoon met bieslook en kunt er ook nog geraspte kaas over doen. Eet smakelijk!

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk